Stappen juridische totaaloplossing op maat
Daarom krijgt u bij Limes Notarissen wat wij een integrale benadering noemen: een juridische totaaloplossing op maat, waarbij we geen detail van uw leven overslaan. Daarvoor nemen we de volgende stappen:
1. U vertelt ons uw wens.
We gaan met u in gesprek over uw wensen. Dat kan op één van onze vestigingen, op een locatie van uw keuze, digitaal of telefonisch.
2. We brengen voor u in kaart wat nodig is.
Nadat uw wens duidelijk is, vertellen we u wat u nodig heeft om uw wens te bereiken. Hierbij leveren wij altijd maatwerk, en daarom werkt Limes Notarissen niet met een standaard prijs of pakketvorm. We bespreken de verwachte kosten met u op basis van een duidelijk uurtarief.
3. We gaan voor u aan de slag.
Uw notaris onderzoekt uw situatie en bespreekt alle facetten en gevolgen van uw wens met u door. Daarbij nemen we alle aspecten van uw leven mee, want alles staat met elkaar in verband. Zo weet u precies waar u aan toe bent en waarom wij kiezen voor het advies dat we geven. Hierbij kunt u alle vragen stellen die u heeft, want we nemen uitgebreid de tijd voor u.
4. We stellen een conceptakte op.
De expert op gebied van uw wens stelt een conceptakte voor u op. Dit kan natuurlijk ook in samenwerking met uw eigen adviseur of fiscalist. Deze conceptakte sturen wij zo snel mogelijk naar u op ter controle.
5. Samen tekenen.
Wilt u nog een aanpassing in de conceptakte? Geen probleem, we kunnen deze bijschaven tot de akte naar wens is. Wanneer u akkoord bent, maken we een afspraak voor het passeren van de akte. Op één van onze vestigingen ondertekenen we samen de akte, waarna wij hem veilig opbergen.
De Schijf van Vijf
Ons juridisch advies op het gebied van personen- en familierecht baseren wij vaak op de Schijf van Vijf die ooit is ontwikkeld door de hoogleraren van ScholsBurgerhartSchols. Dit zijn vijf onlosmakelijke civielrechtelijke en fiscale onderdelen, die samen een dichtgetimmerde planning voor uw vermogen veiligstellen. Deze onderdelen zijn:
1. Relatievermogensrecht
Onder relatievermogensrecht vallen alle juridische overeenkomsten tussen u en uw partner. Bijvoorbeeld een samenlevingscontract en de voorwaarden waaronder u getrouwd bent, maar ook scheidingspapieren.
2. Schenking
Schenken noemen we ook wel ‘erven zonder sterven’. Bij een schenking wordt er vermogen overgeheveld naar daar waar u het wilt hebben. Bijvoorbeeld een schenking aan uw kinderen, familie of een goed doel. Hiermee wordt als het ware voorgesorteerd op de toekomstige erfenis.
3. Levensverzekeringen
Een juridisch ondergeschoven kindje. De redactie van uw polissen (zoals een overlijdensrisicoverzekering) kan op verschillende momenten in uw leven niet langer up-to-date zijn of zelfs averechts uitpakken. Daarom moet bij een verandering in uw leven een polis gecontroleerd en eventueel aangepast worden, zodat u en uw nabestaanden niet voor vervelende verrassingen komen te staan.
4. Internationaal
Bij het geven van juridisch advies moeten internationale linkjes in uw leven niet vergeten worden. Internationale wet- en regelgeving kan namelijk grote gevolgen hebben voor uw situatie. Bijvoorbeeld wanneer u in het buitenland heeft gewoond, of een kind heeft dat in het buitenland woont.
5. Testament
In een testament regelt u alles wat er moet gebeuren met uw nalatenschap na uw overlijden. Wie erft wat, en onder welke voorwaarden? Wie wordt de executeur van uw testament?
Alle hiervoor bedoelde onderdelen van de Schijf van Vijf komen samen in het levenstestament, dat wij ook wel een ‘schijf-overstijgende schijf’ noemen.
Een levenstestament is een persoonlijk en op maat gemaakte akte waarin u vastlegt wie uw zaken mag en kan regelen als u dit zelf niet meer kunt, en hoe dit moet gebeuren. Zo houdt u zoveel mogelijk de regie bij uw belangenbehartiging, zelfs als u dat aan anderen moet overlaten.