Voor particulieren

Juridische hulp bij de mooie en minder mooie momenten in uw leven.

Juridische hulp

Bij de mooie momenten in uw leven

Als particulier komen er verschillende momenten in uw leven op uw pad waarbij u een notaris nodig heeft. Zo staan wij voor u klaar op de mooie momenten in uw leven:

Wanneer u een huis wilt kopen

Gaat u een huis kopen? Dan wilt u geen vervelende verrassingen nadat u uw voorlopige koopovereenkomst of hypotheekofferte heeft ondertekend. Samen met u zorgen we ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan bij de aankoop van een woning en u ontspannen in uw nieuwe huis kunt trekken.

Wanneer u gaat samenwonen

Niet alleen bij een huwelijk, maar ook bij het samenwonen is het slim om een aantal zaken vast te leggen. Dat doet u in een samenlevingscontract. In een samenlevingsovereenkomst kunt u afspraken maken over uw bezittingen en schulden, maar ook wat er gebeurt wanneer u uit elkaar gaat of onverhoopt komt te overlijden.

Wanneer u gaat trouwen

Nadenken over wat juridisch geregeld moet worden voordat u gaat trouwen is niet heel romantisch, maar wel heel belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer er een groot verschil is tussen wat u beiden mee het huwelijk in neemt. Wij helpen u met het invullen van de beste keuze in uw situatie: trouwen in gemeenschap van goederen of het opstellen van huwelijkse voorwaarden. Dat is extra belangrijk wanneer u in het buitenland trouwt.

Wanneer u een schenking wilt doen

Bij leven met liefde geven is natuurlijk het mooist. Of u nu een geldbedrag of waardevolle bezitting aan uw kinderen, een ander familielid of een opvolger in uw bedrijf wilt schenken: doe het fiscaal, maar zeker ook emotioneel goed. U wilt tenslotte niet dat uw schenking tot relatieproblemen leidt of dat de belasting er een groot deel van opslokt.

… En de minder mooie momenten

Bij de mooie momenten, maar juist ook bij de minder mooie momenten van het leven wilt u alles juridisch goed voor elkaar hebben. Bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met:

Een scheiding

Wanneer de relatie met uw partner voorbij is, komt er veel op u af. Zoals een nieuwe woonsituatie, omgangsregelingen en een ander financieel plaatje. Om het uit elkaar gaan goed te regelen voor het hele gezin, moet uw scheiding netjes afgewikkeld worden.

Een erfenis

Een erfenis kan betekenen dat u meer dan dierbare bezittingen of een geldbedrag krijgt. Ook eventuele schulden kunnen geërfd worden wanneer u een erfenis accepteert. Laat een erfenis daarom goed juridisch doorlichten, voordat u er ja tegen zegt.

Een testament

Uw nabestaanden goed achterlaten betekent ook dat het kraakhelder is wat er met u, uw vermogen en bezittingen moet gebeuren na uw dood. En: wie dit gaat regelen. Leg het goed vast en houd uw testament up-to-date, zodat het rust biedt in een verdrietige periode.

De familienotaris

Bij al deze emotionele gebeurtenissen in uw leven is het belangrijk dat u een toegankelijke notaris heeft die voor u klaarstaat. Daarom noemen wij ons ook wel de familienotaris. Met al onze in-huis expertises en een uitgebreid netwerk als onderdeel van Netwerk Notarissen, zorgen wij dat bij iedere mijlpaal uw belangen optimaal behartigd worden. Dat doen we door te luisteren naar uw verhaal en een juridische oplossing op maat te bieden. In begrijpelijke taal, zodat u weet waar u aan toe bent. Uw experts in personen- en familierecht zijn notarissen Gerrit van den Berg en Johan Wolterink en kandidaat-notarissen Monique Eijs en Denise Verkerk-van der Vaart.

Neem contact met ons op als u vragen heeft over welke particuliere juridische zaken dan ook.

Liever even bellen? Dat kan! Bel 0172-49 24 47

{

Meer tijd voor klanten; perfecte service

Ik heb veel ervaring met notarissen, maar de heer van Van den Berg neemt duidelijk meer tijd voor zijn klanten. Perfecte service en passende oplossing. Ik zou dit kantoor aanbevelen.
Koster

{
{

Duidelijke, uitgebreide uitleg!

Van Eck, Alphen aan den Rijn

{
{

Op een prettige manier geholpen

En de gemaakte afspraken correct nagekomen.
Janssen, Boskoop

{
{

Persoonlijke aandacht

Hennie Tuithof

{
{

Correcte benadering en verzorging van opdracht

M P

{