Even voorstellen: Monique Eijs

Mijn naam is Monique Eijs en ik woon met mijn partner en 2 zoons in Mijdrecht. Sinds 2005 ben ik (met een tussenjaar) werkzaam als kandidaat-notaris bij Limes Netwerk Notarissen (voorheen genaamd Schmitz Wolterink).

Ik ben het notariaat ingerold door “het recht van overpad”. Toen ik nog thuis woonde hadden wij dit recht, om bij onze achterdeur te komen moesten wij over de grond van een ander. Nadat het buurperceel waarover wij liepen en reden werd verkocht, kwamen er veel vragen naar voren over de precieze inhoud van dit recht van overpad. Ik vond het leuk om dit uit te zoeken en kwam zo ook in aanraking met de Rechtswinkel Mijdrecht. Vervolgens ben ik nog jarenlang vrijwilliger geweest bij deze rechtswinkel.

In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn gezin, ga graag kijken bij de voetbalwedstrijden van de jongens, ben creatief bezig, ga graag suppen en op vakantie.

De afgelopen 20 jaar heb ik alle rechtsgebieden van dichtbij gezien. Ik ben thans verbonden aan de sectie familierecht en ik ben de vaste waarnemer van notaris Van den Berg. Dit houdt in dat ik regelmatig de bevoegdheid krijg van de notaris om akten te ondertekenen (te passeren) als hij niet aanwezig is door bijvoorbeeld vakantie of ziekte. Ik vind compassie en betrokkenheid belangrijke waarden van ons vak en van het leven. Ik werk graag in een team. Mijn collega’s en ik staan graag voor u klaar.